KÆMPE STORT UDVALG
sync14 DAGES FULD RETURRET
HURTIG LEVERING
FRI FRAGT VED KØB OVER KR. 800
Battery Chemistry Module (BMC) - 1
 • Battery Chemistry Module (BMC) - 1
 • Battery Chemistry Module (BMC) - 2

Battery Chemistry Module (BMC)

110250
3.606,00 kr. Inkl. moms

BCM (Battery Chemistry Module) øger spændingen fra den ene af batteriladerens udgange så den passer med de ladekurver der kræves af det andet batteri/batterigruppe.

Fås med forskellig volt ind/ud.

Se mere information nedenfor.

Volt ind/ud
Antal
udsolgt, kommer igen

E-Mærket

Varenr. Volt ind Volt ud Amp ind
110250 12 V 12 V 60 A Maks 60 A 12 V lader
110252 24 V 24 V 30 A Maks 30 A 24 V lader
110254 12 V 24 V 24 V 10 A

Opfylder en moderne batterilader alle behov for strømstyring/opladning i en moderne båd?
Det elektriske anlæg i nutidige både anvender ofte forskellige batterityper til forskellige formål. Det er ikke som for nogle få år tilbage tilstrækkeligt med et startbatteri og et forbrugsbatteri. Ofte indgår udover ovennævnte også batterer til bovpropeller og ankerspil mv. Til de enkelte formål er der ofte god grund til at  vælge forskellige batterityper.
Startbatteriet er måske et blysyre batteri, forbrugsbatteriet et AGM batteri og batteriet til bovpropellen et GEL batteri, måske enda med 24V. Mange batteriladere kan indstilles til at optimere ladningen til en bestemt batteritype, men denne indstilling er ikke den optimale hvis batterierne er af forskellig type. Det kan betyde forkortet levetid og manglende opladning af nogle af batterierne så de måske kun opnår 50% af deres maksimale kapacitet. Den tid det tager at oplade batterierne forlænges fordi batteriladeren typisk vil blive indstillet til det batteri der har den laveste ladespænding. Evt. blysyre batterier vil ikke få tilstrækkelig opladning pga. den større indre modstand og vil hurtigt sulfatere og må kasseres. Den tid der medgår til opladning ønskes oftest kortest muligt, især hvis man oplader med motordrift eller man ligger en begrænset tid i en havn. Løsningen på dette kan være anvendelse af flere batteriladere der hver især indstilles til netop den kemi eller spænding de enkelt batterier kræver. En anden billigere og mere praktisk løsning er anvendelse af et såkaldt "Battery Chemistry Module" (BCM).

BCM (Battery Chemistry Module) øger spændingen fra den ene af batteriladerens udgange så den passer med de ladekurver der kræves af det andet batteri/batterigruppe. Det andet batteri kan altså være en anden kemi-type og kan endda være på en anden spændingsskala, f.eks. kan det være et 24V batteri. De fordele der opnås er, at batteriladeren bliver en multi batteritype/multi spændings lader for en begrænset merudgift. Den kan monteres på alle kendte multi-udgangs ladere med de begrænsninger der gælder for laderne.
I installationer med lange kabelføringer hvor der kan ske et spændingsfald kan BCM placeres i den fjerne ende. BCM sørger for, trods en lav indgangsspænding at lade med den rigtige spænding, der passer til batteriet.

 • Let at installere.
 • Lader med kun een udgang, kan få flere udgange
 • 12V-24V, 24V-12V, 24V-24V og 12V-12V versioner
 • Retro fit på ældre ladere isf. investering i ny lader
 • Der kan vælges mellem 9 forskellige lade karakteristikker bly, AGM, GEL mv.
 • Temperatur kompensation
 • Fjernaflæsning mulig for hvert modul6 LED lys med informationer
 • Vender tilbage til standard instilling ved fejl
 • Mulighed (ekstra) for stop af ladning ved for høj batteri temperatur

Batteriladerens udgang skal have strømstyrke lig med eller mindre end BCM modulet. Dvs. 60A modulet kan bruges på alle ladere op til 12V 60A.
BCM modulet må aldrig udsættes for en højere strømstyrke end det er beregnet til.
Kan man ikke sikre det, skal der anvendes en b-t-b lader som omtales efterfølgende.

Specifikke referencer

ean13
5705666152173

Du vil eventuelt også synes om